RÄTT STORLEK PÅ HANDSKARNA ÄR VIKTIGT

När du köper dina dam- eller herrhandskar av skinn eller mocka, är det viktigt att storleken på dina handskar stämmer överens med din hands storlek. Välsittande skinn- eller mockahandskar är avgörande för handskarnas form, men även för deras funktionalitet. På Schwartz & von Halen använder vi europeiska storlekar. En skinn- eller mockahandske i en för liten storlek kommer att klämma åt runt händerna, en för stor handske kommer inte passa din hand så bra och då minskar dess värmebevarande funktion.

VILKEN STORLEK HAR JAG?

På Schwartz & von Halen försöker vi naturligtvis att hjälpa dig så gott det går när du ska välja ett par snygga skinn- eller mockahandskar och den rätta storleken. Det mest exakta sättet att ta reda på din handskstorlek är att mäta din hands omkrets med ett måttband. Om du inte har ett måttband, kan du använda ett snöre för att mäta handens omkrets och sedan lägga detta snöre längs en linjal eller måttstock.

INGET MÅTTBAND ELLER ÄR HANDSKARNA EN GÅVA?

Om handskarna köps som en gåva, är det naturligtvis svårt att ta redan på vilken omkrets mottagarens hand har. Vi har en lösning på detta! Vi har nämligen kommit på att handskarnas storlek ofta stämmer överens med skostorleken. Se skostorleken i tabellen nedan för att hitta handskstorleken.

FEL STORLEK? BYT DEM UTAN KOSTNAD

Om det i efterhand visar sig att den valda storleken är för stor eller för liten, kan du byta handskarna mot en annan storlek utan kostnad. Läs hur du kan byta handskarna mot en annan storlek utan kostnad här.