Investera i ett par bra handskar

Att köpa ett par snygga skinn- eller mockahandskar är en bra investering i en produkt som med rätt skötsel och underhåll kommer att hålla i många år. Schwartz & von Halens handskar är rejäla, hållbara och handgjorda handskar av hög kvalitet. Med lite underhåll och kärlek kommer de att hålla ännu längre. Bättre för dig och bättre för din plånbok. Eftersom vi, precis som du, vill att du ska kunna använda handskarna i många år framöver, har vi sammanställt ett antal tips för att underhålla och vårda dina skinn- och mockahandskar på bästa sätt. 

Håll dina handskar rena med vår bomullspåse

Det enklaste sättet att hålla dina skinn- eller mockahandskar rena är att inte bara stoppa dem i väskan eller jackfickan efter användning, utan förvara dem i den fina bomullspåsen. Denna lyxiga bomullspåse får du utan kostnad med din beställning av skinn- och mockahandskarna. Bomullspåsen ser dessutom till att du alltid har dina skinn- och mockahandskar på samma ställe och därmed inte tappar bort dem.

Underhåll och skötsel med Schwartz & Von Halen lädergel

Den stora fördelen med våra skinn- och mockahandskar jämfört med till exempel ullhandskar, är att alla skinnhandskar från Schwartz & von Halen är helt vind- och vattentäta. För att göra dina skinnhandskar ännu mer motståndskraftiga mot regn och kallt väder, rekommenderar vi att du impregnerar dem med vår lädergel (dessvärre inte lämplig för mockahandskar). Lädergelen får du utan kostnad med varje par handskar. 

Du applicerar lädergelen med en trasa, samtidigt som du gör cirkelrörelser på skinnet. Låt sedan skinnhandskarna torka ordentligt. Så fort lädergelen har absorberats i skinnet, kommer du att märka att det känns smidigt igen, har återfått sin ursprungliga glans och är ännu mer vattenavvisande. Genom att impregnera dina skinnhandskar ordentligt, ser du till att dina händer förblir varma och torra när det är kallt.

Rengöring av skinnhandskarna

Schwartz & von Halens skinnhandskar ska du, precis som vilka skinnhandskar som helst, tvätta så lite som möjligt. Om du gör detta för ofta, kan du skada skinnet och handskarna kan förlora sin glans och fuktavvisande funktion. Naturligtvis skadar det inte att rengöra skinnhandskarna för hand emellanåt. Lägg därför aldrig dina skinnhandskar i tvättmaskinen, det klarar inte skinnet! Det bästa sättet att rengöra dina skinnhandskar är att badda dem med en fuktig trasa (inte för blöt) med lite vatten medan du bär handsken. Detta tar bort smutsen som hamnat på skinnet med tiden. För att bibehålla skinnhandskarnas goda kvalitet rekommenderar vi att du rengör handskarna för hand två gånger per vinter.

Att torka dina skinnhandskar

Efter att du har rengjort dina skinnhandskar för hand, är det viktigt att låta handskarna torka ordentligt. Eftersom skinn inte ska vara vått eller fuktigt för länge, rekommenderar vi att du torkar skinnhandskarna stående. Låt handskarna torka i rumstemperatur och undvik att använda solen eller konstgjorda värmekällor som ett värmeelement eller en tork. Speciellt om dina skinnhandskar har några år på nacken, rekommenderas att ta på sig handsken några gånger när den torkar. Detta gör att handskarna formas efter handen igen och de behåller sin ursprungliga passform.