Kvalitet har högsta prioritet på Schwartz & von Halen, därför har vi valt ut de bästa skinnen för våra handskar. Vår kollektion består av handskar med olika typer av skinn, foder och funktioner. På så sätt kan du hitta ett par handskar som passar just dig. För att ge dig mer inblick i vilka typer av skinn som vi använder, har vi sammanställt en lista över de fyra skinntyperna som vi använder med tillhörande handskar från vår kollektion:

1. HJORTSKINN

Hjortskinn har en lång historia och förknippas ofta med ursprungsamerikaner (indianer) som använde skinnet vid byteshandel. Tack vare skinnets mångsidighet, används det fortfarande ofta idag. Hjortskinn är den mest exklusiva och dyraste typen av skinn som vi för närvarande har i vår kollektion.

Hjortskinn kännetecknas av dessa mjukhet, mångsidighet och hållbarhet. Eftersom hjortskinn är mycket smidigt, lämpar det sig perfekt för att göra starka och hållbara handskar. Ju mer du bär det, desto mjukare blir skinnet och handsken börjar forma sig allt mer efter handen. I motsats till exempelvis koskinn, andas hjortskinn mycket bra, vilket betyder att du inte kommer få svettiga händer så snabbt.

Trots det lyxiga hjortskinnets mjuka och smidiga egenskaper, är det även ett starkt skinn. Handskar av hjortskinn håller händerna torra och varma när det är kallt och regnigt. Impregnera hjortskinnshandskarna med vår speciella lädergel, då kommer de att hålla i många år.

Herr

Dam

 

2. NAPPA: GET- OCH FÅRSKINN

Nappa är uppkallat efter platsen där skinntypen upptäcktes, nämligen i Nappa, Kalifornien (USA) 1875 av tysken Emanuel Manasse. Nappa är en mycket vanlig skinntyp och är kanske den mest kända typen. Majoriteten av våra handskar är gjorda av nappa.

Nappaskinnet som vi använder till våra handskar kommer från getter och får. Nappaskinn är känt för sin mjukhet, hållbarhet och smidiga struktur, perfekt för att använda för skinnhandskar. Precis som hjortskinn, klarar nappaskinn också regn/snö och kalla vindar utan problem.

Förutom att hålla händerna varma och torra, är det även viktigt att handskarna är bekväma. Eftersom nappaskinn är en mjuk skinntyp (precis som hjortskinn), formar det sig efter handen vilket ger en fantastisk bärkomfort.

Det är även viktigt att skinnhandskar kan andas bra, och det gör nappaskinn. En av anledningarna till att våra handskar av nappaskinn är så populära, är att skinnet har en elegant och underskattad framtoning. Därför lämpar det sig perfekt för att göra snygga handskar, som har en klassisk och tidlös design. 

Ju längre du bär handskarna av nappaskinn, desto vackrare kommer skinnet att bli. Nappaskinn är en stark och hållbar skinntyp som kommer att hålla i många år. Se bara till att du impregnerar skinnhandskarna ordentligt med vår speciella lädergel, så håller de extra länge.

Herr

Dam

 

3. MOCKA/REVERSED LAMBSKIN

Mockaskinn är en mycket lyxig och speciell skinntyp. Mocka heter ju som bekant "suede" på både engelska och nederländska, namnet kommer från franska "Gants de Suède", som bokstavligen betyder "svenska handskar". Mocka är ett skinn som framför allt kommer från får och getter. Mocka är ett utåtvänt skinn: får- och getskinn är skinnets utsida, och mocka är dess insida.

Eftersom mockahandskar görs av skinnets insida, känns de underbart mjuka (lammpälsen). Mockahandskar är därför ett nöje att bära. Tack vare mockaskinnets mjuka in- och utsida, är dessa handskar perfekta för att hålla händerna varma i det kalla vintervädret. Precis som hjortskinn och nappaskinn, låter mocka dina händer andas i handskarna. Med lite kärlek och rätt skötsel kommer våra mockahandskar att hålla i många år. 

Herr

Dam

 

4. VEGANSKT SKINN

Veganskt skinn (skinnimitation) är en typ av ”skinn” som man ser mer och mer i modeindustrin. Naturligtvis är det inte äkta skinn, men när det kommer till looks ser veganskt skinn verkligen ut som äkta skinn. Handskar av veganskt skinn har i alla fall en bra vattenavvisande funktion och de håller händerna varma med det varma och mjuka fodret som finns i dem. 

Herr

Dam